Samen naar de Top ! - Reisverslag uit Oude Pekela, Nederland van Jan Geus - WaarBenJij.nu Samen naar de Top ! - Reisverslag uit Oude Pekela, Nederland van Jan Geus - WaarBenJij.nu

Samen naar de Top !

Door: Jan de Geus

Blijf op de hoogte en volg Jan

22 Juli 2013 | Nederland, Oude Pekela

Ook op deze site toch eerst weer een paar bemoedigde woorden richting onze vrienden die het niet gemakkelijk hebben en met een hele hoop vragen zitten hoe nu verder, steeds weer die kl...ziekte die opdoemt en wat kunnen we er met elkaar aan doen. Zoveel mogelijk Doneren dat de onderzoekers snel wat vinden en de oplossing brengen voor iedereen !!

Wetende vrienden en vriendinnen, dat wij met z'n allen ook bij jullie zijn op deze trip in Frankrijk en ervoor gaan, " Samen naar de TOP " !

We hebben het er al vaak over gehad met de groep sporters en de begeleiders van 2010 die in Frankrijk zijn geweest. Het is toch blijven hangen, we praten er nog steeds over. Het heeft zoveel indruk op ons gemaakt allemaal, hier kan je alleen maar over meepraten als je daar geweest bent, wat een emoties daar pppfffff. Natuurlijk probeer je weer zo'n sportevent te stimuleren na een 2 jaar in de groep van 2010, ze zeiden dan ook het lijkt ons wel weer wat. Je ziet dan wel weer die hele brede lach op die gezichtjes van allemaal. Dan kan je maar één ding doen, weer een fantastische Sport-Event schrijven en dan zie bij de andere skeeleraars uit het land die vertwijfelde gezichten zo van, alles toch wel goed met jullie hoop ik LOL. Wie gaat er nu in hemelsnaam de Alp d'Huez en de Mont Ventoux op en nog op skeelers. Jan de Geus was toen ook al één van de organisators samen met Andries Brans. Jan heeft nu ook weer het heft in handen genomen en zoals eerder gezegd een programma geschreven in 6 weken tijd. Naar zijn vrienden gestuurd en haast per omgaande e-mail bericht terug gekregen met een volmondig antwoordt, Jan wanneer gaan we ? we zijn d'r klaar voor hahaha !! Daarna hebben Jan en Sytze Hoekstra het programma samen verder uitgewerkt en opgesteld tot wat het nu is, ook de andere deelnemers konden zich hierin vinden.

Van donderdag 25 juli t/m vrijdag 10 augustus gaan we met een groep leuke vrienden en vriendinnen weer naar Frankrijk. Sytze Hoekstra, Sieny Brans, Rien en Nanny Spierenburg, Gerwin Evers, Henk en Grietje Afman, Henk en Bertha de Haan, Leila van Hoorn, Sina Drogt - Gewald, Jan en Janny de Weerd, Irmgard Gelens me vriendin, en ik zelf natuurlijk. Cees Keijzer heeft eerst afgehaakt door omstandigheden, maar hoopt toch nog mee te kunnen. Henk de Boer wil graag mee weet het nog steeds niet zeker, om het geld hoef je het niet te laten per persoon kost het nog minder dan een vliegreis en dan ook nog alles inclusief !!

Steven en Margje Hengeveld uit Barneveld hebben zich nu ook gemeld bij de groep, die zitten dan al in een huisje Frankrijk in de Ardech. Zij hebben gezegd de BBQ is bij ons, want daar kom je langs Sytze en Jan met jullie en onze vrienden en vriendinnen als je naar Brissac gaat in de Cevennen en kan je niet om ons heen hahaha.

Louis Biemans vindt het ook weer mooi maar die heeft helaas afgezegd.
Vind het persoonlijk (Jan) toch wel heel erg jammer dat ie niet meegaat, Louis is toch een maatje van formaat geworden door de jaren heen met skeeleren in het land en 's Gravenmoer op de boerderij De Veertel !!
Louis heeft vele uitnodigingen en dus een luxe probleem zoals ie zelf zegt. Wil dan ook nog graag naar Italië dit jaar, wanneer dat is weet ie nog niet, wie weet gaat ie nog met ons mee !! Wij met z'n allen zullen hem natuurlijk daarin steunen waar nodig is. Daar ben je maten voor !!!

Met z'n allen hebben we er dan ook weer heel veel zin in. Voor de nieuwelingen lijkt het dan ook een mooie en geweldige uitdaging al die bergen en zeker de Alp' d'Huez vertelde ze me. Steven en Margje zullen we verwelkomen in Brissac in de Cevennen en trekken dan 3 dagen met ons op. Dus kan ik zeggen dat we nu met 18 personen zijn, een mooi aantal. En wie weet, met hoeveel in juli. We houden u op de hoogte.

Geachte vrienden en vriendinnen,
In dit programma willen wij u dan ook graag kennis laten maken met het geen wat ons te wachten staat in Nederland en Frankrijk. Het land van Napoleon zal de komende 15 dagen onze thuishaven zijn en hopen er met z’n allen een gezellige Sportvakantie en vrijetijdsvakantie van te maken. “ Voor elkaar en met elkaar “ Natuurlijk hopen we met z'n allen zonder ongelukken weer huiswaarts te keren. Dus kijk heel goed uit, niet alleen voor jezelf ! Maar let vooral ook op elkaar onderweg, of waar dan ook tijdens deze trip. Van donderdag. 25 juli t/m zaterdag 10 aug.

Veel plezier gewenst namens heel veel vrienden en andere mensen !!!

Het programma ziet er als volg uit:

Dag 1, Donderdag 25 juli
Angeren Gld. Nederland.

We gaan dan eerst naar een oude bekenden voor de meeste onder ons, Ben en Anne Marie Roelofs in Angeren. Zij hebben daar samen een hele mooie Mongoolse Ger Camping en Boerderij. De Camping link > http://www.gercamping.com Zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen en wie weet kampeert u er zelf wel dit jaar. Dus boek snel.

Tussen 14.00 uur en 17.00 uur allemaal verzamelen op de Mongoolse Ger camping en Boerderij in Angeren, Gelderland.
18.00 uur. Auto’s uitpakken Aanhangers inpakken.
20..00 uur. Gezamenlijk BBQ
Daarna zien we wel ’s avonds, één ding is wel zeker, optijd naar bed !!
Want ’s morgens is het wel heeeeeeeeeeeel erg vroeg opstaan.

Dag 2, Vrijdag 26 juli.

03.30 uur. Opstaan, afbreken, ontbijten.
05.00 uur. Dan een autorit van Angeren Gld. naar Duingt Fr. aan het meer van Annecy, Rhône Alp gebied, afstand is 884 km we gaan dan naar de Camping Fleuris in Duingt. http://www.camping-duingt.com Moet een prachtig mooie camping zijn volgens insiders

17.30 uur. Na aankomst en ons allemaal gestald en gegeten te hebben, kunnen we met elkaar nog een rondje skeeleren en fietsen langs het meer van Annecy ± 40 km 's avonds als ze dan nog zin hebben. http://www.youtube.com/v/Opyx2bUDo9Q&fs=1&source=uds&autoplay=1
Of nog een tochtje op de fiets deze b.v. http://www.cycling-challenge.com/top-5-cycling-climbs-lake-annecy// Le Semnoz – Classic route, The Climb: 18.3 kms ; stijging: 1,210 meter. Le Semnoz (ook wel Cret de Chatillon) Dit is een enorm massieve aan de westkant van het meer van Annecy. Het grootste deel van de rit is door prachtige beschermde bossen. Op de top is er een klein skistation.
Je ziet mogelijkheden genoeg 's avonds voor iedereen, maar eerst tentje opzetten en de rest installeren. Dan pas is er tijd voor sporten LOL.

21.00 uur. ’s Avonds kunnen we nog een beetje verkennen in overleg..

Dag 3, Zaterdag 27 juli.

De dames kunnen naar het strand of naar Annecy winkelen als ze willen.
Zit natuurlijk niet bij de reissom inbegrepen LOL. Zou natuurlijk heel mooi zijn als ze ook met de begeleiding en de sporters meegaan die dag. De sporters gaan dan een hele mooie fietstocht maken rond het meer van Annecy door de bergen " De Big Lake Loop" via Col de l’Epine, The Entire Route: 64.8 km, stijging 1,040 meter http://blogger.xs4all.nl/jeroendb/archive/2007/08/16/278057.aspx
Een fantastische lus die 3 kleine klimmetjes en veel van de start van de 8 etappe van de Tour de France 2007 omvat. De route tot l'Epine in Eiter richting is als een bezoek aan een geheime onbekende vallei.
Onderweg wordt er dan genoten van een stevige picnick met elkaar.

Dag 4, Zondag 28 juli

Met heel de club gaan we een dagje heel gezellig uit, naar de Grotten en Watervallen van Seythenex van 45 meter hoog aan de voet van het massief van Bauges, van de Col de Tamié en van La Dent de Cons. Daarna is het in een bosachtige omgeving, met veel groen en frisheid weer even op adem komen. Een natuurlijke plek waar heerlijk geslenterd kan worden en waar lekker naar de kracht van het water gekeken kan worden. Ontdek de ondergrondse galerij die open staat voor het publiek in de Haute Savoie!

's Avonds kan er natuurlijk weer gesport worden door iedereen die er zin in heeft het zij fietsen, skeeleren, wandelen of lekker chillen op de camping, maar alles in overleg met elkaar !

29 juli -30 juli - en 31 juli - 1 aug.

Dag 5, maandag 29 juli

Een autorit van Annecy naar Brissac, 392 km in de Cevennen. We hopen deze reis in 8 1/2 uur te doen inclusief rust. Dus om 7 uur vertrekken is dan ook niet zo vroeg, op zich valt dat wel mee, in 2010 was het soms al om 5 uur al opstaan, hoezo vakantie LOL. Aankomst in Brissac op camping http://www.camping-anglas.com is het weer het zelfde, tenten op zetten en als het zo gaat als in 2010. Toen waren de groentes al klaar de piepers geschild en alles stond al op het vuur binnen in een uur tijd. Even daarna kwamen de Zwitsers en Duitsers vragen stellen, Sind Sie Profies en wij maar lachen, we hadden het zelf niet eens in de gaten dat het zo snel ging. ’s Avonds kunnen we nog skeeleren, fietsen, of wandelen op een top die nog wil en kan.

Dag 6, dinsdag 30 juli

Ook hier kunnen de dames natuurlijk weer hun eigen gang gaan als ze dat willen. Na overleg met Sytze hebben we besloten om hier te gaan fietsen route’s van 35 km tot 120 km en sluiten Steven en Margje Hengeveld zich hier bij ons aan. De Cevennen heeft mooie fietsroutes van simpele tot Ravijnen route’s toe, de benen moeten hier nog sterker gemaakt worden voor 2 augustus.
Hier zijn 7 grote Cols, o.a. de Mont Aigoual 965 m & Mont Lozère de hoogste = 1565 m. met mooie uitkijkposten en bezienswaardigheden. Fietsroute's. http://www.cevennes-cyclotourisme.com/parcours%20cyclo.htm
Daarnaast is er nog een fietstocht van 120 km door de midifrans moet ook mooi zijn, overleggen we met elkaar. Hebben immers vakantie.

Dag 7, woensdag 31 juli

Een dag Saint Ambroix, dan wordt het BBQ bij Steven en Margje, ook daar zijn veel bezienswaardigheden van Grotten tot spelogeogie (spelonken) ook mooi http://nl.sunfrance.com/ontdekken/reisdoelen/natuurschoon/de_natuurgebieden/het_cirque_de_navacelles
's Avonds zien we wel of er nog gesport kan worden of die nog wil

1.aug – 2. aug- 3. aug – 4. aug – 5. aug - 6 aug

Dag 8, donderdag 1 aug.

Na een autorit van 412 km van Brissac naar Allemont, ligt de camping La Calme http://www.campinglegrandcalme.com
Dit is typies een camping waar vele fietsers weken camperen om o.a. de Alp 'd Huez, Col du Glandon, Col du Telegraph of de Col du Galibier en andere grote bulten op te gaan. Hier heb ik bewust voor gekozen en geprobeerd een programma te maken van 5 dagen, hier komt iedereen aan z'n trekken fietsen, skeeleren, of wandelen, kan haast niet wachten zo mooi als het daar is, Echt !! Was er immers zelf ook al in 2010 met de vrienden die nu ook meegaan.

Dag 9, vrijdag 2 aug.

Vrijdag 2 augustus. Ja, dit zal de dag van me leven moeten worden sportief gezien dan, maar ook voor veel vrienden en vriendinnen van me, we gaan dan met z'n allen de Nederlandse Berg beklimmen de Alp d'Huez, op de fiets. "Samen naar Top " zoals de naam van dit programma heet zegt al meer dan genoeg. Het is eigenlijk ontstaan door Andries Brans in 2010, hij zij toen tegen me, Jan wij gaan over een jaar, of over twee jaar samen naar boven, ja dat doen we Dries....... Maar zoals de meeste onder ons weten is Andries helaas overleden. Nu 3 jaar later is nog steeds niet uit me hoofd en zult u begrijpen waarom ik daar voor de 1e keer aan de start sta, met heel veel vrienden en vriendinnen. die me zullen sterken. Uitleg is dan niet meer nodig pppfff wat een emoties. Dat het heel moeilijk zal worden dat weet ik, maar we gaan ervoor. Spreekwoordelijk: Opgeven is geen optie. Doorgaan wel !!
Kijk nog maar eens even naar deze en de fotos van 2010.

Iedereen zal op eigen kracht naar boven gaan. De dames zullen ons voorzien van drinken en eten want dat heb je wel nodig weet ik nog van 2010. Zat toen zelf met Andries in de organisatie en de catering jeetje wat een water ging er doorheen was haast niet aan te slepen en wat een eten, was toen ook super heet die dag. we zijn wel vroeg gestart om 07.00 uur 's morgens, Rien Spierenburg was als 1e boven in 1 uur en 40 min ook nog op skeelers, kort daarna zag je Louis Biemans aankomen ook binnen de 2 uur. De laatste van de 5 was iets meer dan 3 uur nodig om boven te komen. Daarna hebben enkele nog wat rond geschaatst op de ijsbaan die boven op de top van Alp d'Huez ligt super. Om 11.00 uur was het al 28 graden op het terrasje. 'k Weet zeker dat het ook dit jaar niet minder gezellig zal zijn en er veel door sommige koppies zal gaan. Kijk zelf maar even, je moet er geweest zijn anders begrijp je het niet wat je daar doormaakt kan het niet anders uitleggen. veel kijk plezier. Verkenning met auto http://www.youtube.com/watch?v=zrhwxXYpArwn
Op de fiets http://www.youtube.com/watch?v=gl9NSqN4Nlg

Dag 10, zaterdag 3 aug.

Fietstocht La Marmotte 174 km 5000 hoogte meters.
Met o.a. Col du Glandon 1924 m. Col du Télégraphe 1570 m.
Col du Galibier 2642 m. Col du Lautaret 2058 m. met als hoogtepunt waar iedereen wil eindigen op de Alp d’Huez met zijn 1860 meters en een prachtig uitzicht !! Dit is echte topsport, ik zal me er dan ook niet aan wagen, zelf niet in gedachten om hier aan deel te mee. De dag ervoor heb ik al teveel geven denk ik, weet het wel zeker. Deze dag nemen de dames en ikzelf de begeleiding en catering voor onze rekening, sporters zullen niets tekort komen die het wel gaan doen, Petje af hoor !! Nou kijk zelf maar even op deze links dan gaat er als sporter toch iets kribbelen.

1. Eerst een totaal filmpje van de Marmottetocht verreden in 2012 http://www.youtube.com/watch?v=mKDDEyKNIK0

2. Dan een link met alle info van de Marmottetocht prijzen zijn verhoogd

3. Het parcours http://www.marmottecyclo.nl/marmotte-2013-route/marmotte-2013-parcours

4. Hoogte punten http://www.marmottecyclo.nl/marmotte-2013-route/hoogteprofielen-la-marmotte

En 's avond zijn wij er natuurlijk weer om eten te maken voor de zwaar vermoeide sporters en begeleiders die dan rammelen van de honger, ook weer mooi om te doen.

Dag 11, zondag 4 aug.

Hopelijk zijn de sporters na een zwaar vermoeide dag van gister weer top fit en gaan we na een stevig ontbijt met elkaar vroeg opstap en leuke dingen bezichtigen in de omgeving. b.v Le Bourg d'Oisans is een kleine plaats (720 meter boven de zeespiegel) in het dal van de Romanche en hoofdstad van de streek Oisans. Het ligt aan het indrukwekkende Massif des Écrins met een hoogte tot 4100 meter. Dit is het mooiste berggebied van Frankrijk na de Mont-Blanc. U vindt er het natuurpark "Parc national des Ecrins", gletsjers, hooggelegen dalen en schitterende panorama's. Vanuit Le Bourg d'Oisans kunnen prachtige uitstapjes worden gemaakt. Vlakbij ligt de Cascade de la Sarennes, vooral in de lente erg indrukwekkend. In het dal van de Romanche kunt u goed fietsen en in de omliggende bergen bergbeklimmen. Sinds de middeleeuwen worden hier zilver en andere delfstoffen gevonden. Mede hierdoor heeft Le Bourg d'Oisans een reputatie op het gebied van mineralogie en geologie. In het Musée des Mineraux et de la Faune des Alpes kunt u een wereldberoemde collectie kristallen en edelstenen bekijken. Ook kunt u er kennismaken met de fauna in de Alpen. Of naar Gorges de la Bourne, De Gorges de la Bourne vinden we tussen Pont-en-Royans en Choranche aan de N531. Vanaf hier kan men aan de kant van de weg de ingangen van twee grotten bereiken: de Grotte du Bournillon en de Grottes de la Choranche. 's Avonds kan men dan nog even na het eten warm draaien voor de dag erop. Ook weer heftig.

Dag 12, maandag 5 aug.

Met gaan we met z'n allen, catering en skeeleraars naar de top van de Alp d’Huez. Niet naar beneden. http://www.youtube.com/watch?v=Q5E2oefWxNk
Daarna met z’n allen rusten heb je ook wel nodig weten we uit ervaring. Doe waar jezelf zin in hebt. Eten voor heel de crew wordt gemaakt door Sytze en Jan die dag LOL.

6 aug – 7. aug – 8. Aug.

Dag 13, dinsdag 6 aug.

Autorit van Allemond naar XONRUPT-LONGEMER een autorit 446 km en tevens de langste van allemaal in Frankrijk, dus dat wordt dan wel vroeg op, we gaan dan naar de mooie Camping Verte Vallée in de Vogezen. http://www.france-voyage.com/frankrijk-campings/site.php?lid=55700〈=fr ’s Avonds nog eventueel een tochtje naar de Ballon de Servance 1158 m. of andere Col die in de buurt ligt. Er zijn er genoeg LOL.

Dag 14,

Rondje Trois Ballons Senior, een afstand van 105 km op de fiets, met een hoogte verschil van 2100 m. We moeten immers afbouwen. http://www.marmottecyclo.nl/wp-content/uploads/2012/12/Routekaartje-Trois-Ballons-105km.gif
Les 3 Ballon van 2012 http://www.youtube.com/watch?v=_a_0O8cWZbY&NR=1&feature=endscreen

Dag 15,

Nog een Tip is Gerardmer er is veel te zien en te bekijken. Gerardmer deze stad wordt ook wel eens "de Parel van de Vogezen" genoemd mede door het prachtige meer in het midden van de vallei. Het ligt inderdaad te blinken als een parel tussen de bergen. Gerardmer is niet alleen een vermaard ski-oord, maar ook de thuishaven van de géromé-kaas, het centrum van de merenvallei en de hoofdstad van de paasbloem!

Colmar;
Is het kleine Venetië dat zegt al meer dan genoeg en ligt midden in de Vogezen en Elzas, per boot moet het een prachtig gezicht zijn dussss.
Een kleine impressie van Colmar http://plazilla.com/de-elzas---frankrijk-deel-8---colmar 's Avonds kan er weer gezamenlijk gesport worden.

Vrijdag 9 aug

Dag 16,

Dan is het weer inpakken en naar huis na een voldane vakantie met heel veel vrienden. Onderweg is het nog gezellig picknicken en natuurlijk veel lol maken.

Dag 17, Zaterdag 10 aug.
Heel misschien blijven we in Angeren slapen en kunnen we rustig van elkaar afscheid nemen met de nodige verhalen en emoties.

Dit is het programma dan. We hebben geprobeerd er iets heel moois van te maken en naar ieders tevredenheid !!

Namens de hele groep,

Groeten Jan en Sytze.

• 23 November 2012 - 14:23

Ben Roelofs:

Goede dag dan wat een programma ik wens alle deelnemers veel plezier en weer heelhuids terug in Nederland

• 25 Juli 2013 - 15:58

Ben En Anne-Marie Roelofs:

Nouw Nauw Als dit geen doe vakantie meer is dan weet ik het ook niet meer .
    Wij wensen alle deelnemers maar zeker ook de verzorgers heel veel plezier de komende 17 dagen .
    Doe je best maar luister vooral naar je lichaam het motto moet zijn :NIETS moet alles MAG
    Suc6 Ben en Anne-Marie Roelofs www.gercamping.com

• 27 Juli 2013 - 19:20

Dick Oppedijk:

deelnemers en verzorgers: veel succes en plezier

• 28 Juli 2013 - 22:49

Evelien Korlaar:

Ik wil alle deelnemers en verzorgers veel succes wensen en ga ervan genieten met zijn alleen!!
    groetjes

Tags: Oude Pekela